Hoppa till textinnehållet

Vi hjälper dig gärna!

Skriv din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Juridiska tjänster

babyskor-o-ring

Alla behöver juridisk hjälp ibland. Exempelvis när du blir sambo, om du ska skilja dig eller när någon går bort. Juridiska tjänster skapar trygghet för dig samt dina nära och kära. Ta hjälp när det passar dig - i soffan, vid köksbordet eller i hängmattan. Eller tillsammans med en jurist, i lugn och ro på ett kontor.

Juridisk hjälp var och när du vill

Juridisk hjälp kontor

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist där du som kund kan få hjälp med frågor som rör privat- och familjeliv. De erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig med dokument med  familjejuridisk inriktning.

 • Träffa jurist på något av våra kontor i Bjärnum och Vittsjö eller på deras kontor i Hässleholm
 • Få hjälp över telefon

 

Exempel på avtal du kan få hjälp med:

 • Samboavtal
 • Skuldebrev
 • Testamente
 • Bouppteckning
 • Livsbesiktning
 • Framtidsfullmakt

Juridisk hjälp online

Här kan du själv skapa dina juridiska avtal och dokument. Fokus ligger på en tjänst med hög kvalitet till ett fast pris.

 

Exempel på dokument du kan skapa:

 • Bodelningsavtal
 • Framtidsfullmakt
 • Gåvobrev
 • Samboavtal


Erbjudande:

Just nu erbjuder Familjens Jurist kostnadsfria online-dokument. *

* Erbjudandet gäller t o m 1 juli 2020. Ange rabattkod Snapphanebygdensjuridik. Rabattkoden kan användas flera gånger.

Digital förvaring av dina viktiga dokument

Förvaring av testamente

Ett testamente är en värdefull handling, både för dig och för dina anhöriga. För att det ska vara giltigt måste testamentet i original kunna visas upp efter din död. Genom att förvara ditt testamente hos oss kan du vara säker på att det kommer fram när det behövs. Genom att samköra vårt register med dödsfallsregistret hos SPAR kan vi garantera att ditt testamente kommer till din testamentsexekutor eller till ditt dödsbo.

Digital förvaring av dokument

Tillsammans med Storegate erbjuder Familjens Jurist dig 3 GB lagringsutrymme helt kostnadsfritt. Storegate fungerar som ett digitalt bankfack. Du kan spara viktigt dokument men även semesterbilder och andra filer du vill förvara tryggt och säkert.

familjens-jurist

Situationer när du kan behöva juridisk hjälp

 1. Köpa bostad

  Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha ett testamente samt ett samboavtal. Ibland betalar man även olika mycket och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Gifta dig

  Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha ett äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ny familj

  Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Din framtid

  Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. När någon går bort

  Det är mycket sorg när du förlorar en anhörig. Då vill man inte även behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvsskiftet vilket underlättar allt för hela familjen.