Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Covid-19 Stöd till dig som företagare

Coronaviruset/covid-19 påverkar allt just nu – inte minst landets företag. Vi tar de utmaningar som råder på största allvar och försöker vara så tillgängliga vi bara kan - trots att det är många som hör av sig till oss.

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi löpande information, råd och tips här. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Vi finns här för dig

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss - både om du behöver råd och hjälp eller om du drabbats ekonomiskt av corona-viruset.

gruppbild-square

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

People in an office, talking, standing together.

Beräkningsverktyg

Vi har till stöd för dig som företagskund tagit fram ett par beräkningsverktyg att använda i syfte att undersöka hur vissa finansiella lättnadsåtgärder kan komma att påverka din företagsekonomiska situation. 

Man working on his laptop in a café.

Våra samlade tips och råd

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden.

Male hands writing on linen cloth - small business

Var beredd omställning

Några satsar på e-handel. Andra fokuserar på närområdet eller kör med hemleveranser. I coronans fotspår föds nya, kreativa lösningar för att hålla företag öppna och igång. Vår expert ger tips på hur man gör för att ställa om i kristider.

Man sitting in linen shop - small business

Nyheter

2020-12-21 10:43

Förslag: Omställningsstödet förlängs och likviditetsstödet tidigareläggs

Som ett led i att lindra konsekvenserna av de skärpta restriktionerna förlängs omställningsstödet till att gälla även januari-februari. Samtidigt ska skatteanstånden tidigareläggas. Detta är förslag som regeringen presenterade den 19 december 2020.

2020-12-21 08:01

Två av tre företagare har inte ansökt om statligt stöd under coronapandemin

Två av tre företagare med upp till 50 anställda har inte sökt de företagsstöd som regeringen har sjösatt under coronapandemin. Det visar en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna. En tredjedel av företagarna har sökt och beviljats stöd. Stödet är mest nyttjat av företag med över 20 anställda. Hälften av dem har beviljats stöd jämfört med endast en av fem företagare med enskild firma.

  • 2020-12-04 13:20
  • 2020-11-09 15:55
  • 2020-11-06 07:30

Försäkringsguide för företagare

Covid-19 har på ett brutalt sätt satt ljuset på att man som företagare kan vara utsatt. Få information om hur du kan öka tryggheten om det oförutsedda inträffar.

Ditt Visa Business Card

Vill du reklamera ett köp som inte blev som du tänkt dig på grund av covid-19? Eller har du betalt en resa med ditt Visa Business Card och vill veta vad som gäller om du behöver avboka?

Almi Brygglån

Med Brygglånet vänder sig Almi till små och medelstora företag med bärkraft men som på grund av coronavirusets spridning fått behov av finansiering.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.